ברוכים הבאים לפורום בענייני הצאט

פה המקום לדבר על כל מה שקשור לצאט מה שמפריע מה שרוצים לשנות גם דברים טובים אם יש כאלו

ט"ו באב-יום האהבה?

עוד..
לפני 6 שנים 7 חודשים - לפני 6 שנים 7 חודשים #1283 על ידיי -silence
תשובה של: -silence בנושא: ט"ו באב-יום האהבה?
ניקוש מחמדי.

אני חושבת שיש משהו בדבריך אבל בקשר למאמינים, אתה קיצוני מידי לגביהם ולא משנה מה יגידו או יעשו אתה שולל אותם על הסף.
אתה בנאדם שלא מאמין בטח לא באלוקים ולכן תמיד תהיה בעמדת התקפה נגדם. אני מאמינה, מאמינה בלהיות אדם טוב וזה שאני שומרת שבת/כשרות וכל השאר זה דברים שאני עושה זה כי הם עושים לי טוב, אבל מצד שני אין לי בעיה לקבל גם צדדים אחרים, בסופו של דבר אעשה מה שאני רואה לנכון.

"אז לכן אין טעם לנסות לשכנע מאמינים שהדת שלהם שהאמונה שלהם כוללת אונס חטיפה גילוי עריות רצח וכל סוגי התנהגות אנושים כי הם תמיד יצליחו לעטוף את זה בעטיפה ורודה כי בכך הם מגנים על עצמם ועל פנימיותם השברירית"

כל מה שציינת כאן, גם עכשיו יש, תהיה שלילי גם לתקופה של עכשיו אם כבר.
ומי שמבין באמת בתורה מבין שלא הכל היה שם ורוד, זו טעות.
ואולי אנשים מסתכלים על ההווה ולא מתעסקים יותר מידי בעבר כי הוא יותר חשוב?
תמיד היה ותמיד יהיה רוע, טבעם של בני אדם.
עריכה אחרונה:לפני 6 שנים 7 חודשים עי -silence.
על פוסט זה מודים לך: א2יטלטול, נ י ק ל ס, sakura

נדרשת התחברות או צור חשבון על מנת להשתתף בדיון לכתוב או להודות

עוד..
לפני 6 שנים 7 חודשים - לפני 6 שנים 7 חודשים #1284 על ידיי נ י ק ל ס
תשובה של: נ י ק ל ס בנושא: ט"ו באב-יום האהבה?
סיילנס הכי הכי מותק ( ועיני הבמבי )
ברור שהייתה הכללה גורפת בפוסט שלי , וברור שמכל כלל יש יוצאים מהכלל , ואני לא נגד אמונה כאמונה ( למרות שאני אישית לא מאמין) , הדבר שיצאתי נגדו זה הטוטאליות והאמונה העיוורת שנדרשת ואפילו נכפית ( מלשון כפיה ) על המאמין . עכשיו ברור שיש קשת רחובה של מאמינים מהמסורתים עד המאמינים הארד קור
אבל ויש אבל אני הפניתי זרקור לזה שאנשים מאמינים ( וההכללה היא רק מטעמי נוחות ) קשה להם עם העובדה שמה שהם מאמינים בו הוא לא ורוד ומושלם וקשת בענן ודובוני אכפת לי , בשורה תחתונה טו באב ( ובזה ענינינו ) היא מסורת שבה אנשים חוגגים כפיה חטיפה ואונס
נכון זה לא קורה היום והיום הדבר היחיד שנחטף ונאנס זה החשבון עו"ש של הגבר ועדיין הייתי מכבד מאמין שהיה אומר" כן נכון זה מקור המסורת אבל התקדמנו מאז" מאשר מאמין שייתבייש שזו המסורת שלו וילך לאיזה רב שיננסה בכוח לרבע את המעגל ויספר איך כשבתנך כתוב " חטיפה ואונס" זה לא באמת חטיפה ואונס

ופרצ אני אגיב גם לך פה
נכון אני לא אדם מאמין ובעיני התנך הוא ספר של סיפורי אגדות ומשלים( בדיוק כמו סיפורי האחים גרים ) ועדיין אני מסוגל לנהל דיון ברמה התיאולוגית , בדיוק כמו שאני לא מאמין באלוהים ועדיין מסוגל לנהל דיון עליו
האם אתה מסוגל לנהל דיון בלי להכניס את האמונה האישית שלך לתוך זה ? או שעצם הדיון מערער את האמונה המוחלטת שלך בספר אגדות ?
עריכה אחרונה:לפני 6 שנים 7 חודשים עי נ י ק ל ס.
על פוסט זה מודים לך: sakura

עוד..
לפני 6 שנים 7 חודשים #1285 על ידיי ~פרצופון~
תשובה של: ~פרצופון~ בנושא: ט"ו באב-יום האהבה?
כן, והדיון שלך נקי נקי מאמונה אישית. פסדר.

עוד..
לפני 6 שנים 7 חודשים - לפני 6 שנים 7 חודשים #1286 על ידיי lilo
תשובה של: lilo בנושא: ט"ו באב-יום האהבה?
לכולם שלום ,
חששתי מלהביע דעתי בנושא , כי אינני מבינה בו הרבה והעדפתי לא להכנס , ובכל זאת אני פה.
מהדברים שכתבתם , ותקנו אותי אם אני טועה , הבנתי כך :

יום טו' באב הוא יום בו יוצאות הבנות לחולל בכרמים עוד לפני פרשת בנימין .
כתבה סאקורה בתגובה לפרצופון בדף מס' 2:

"היום בו הותרו השבטים לבוא זה בזה, זהו בדיוק החג בשילה בו יצאו הבנות לחולל בכרמים לצורך שידוכים עם בני שבטים אחרים(ואחסוך את החפירה לטעם של החג הזה) -אז סיכמנו שאם הרב מצוטט מהגמרא זה אומר שהוא עצמו גם מסכים בזאת שיום זה הוא לא אחר מטו באב.. **אותו היום שלגביו הוסכם עם שבט בנימין שהם יגיעו ויחטפו להם מן הנשים.**"

כלומר , ואני חוזרת שוב , חג השידוכים הזה היה קיים.

בגלל הנדר של בני ישראל נגד שבט בנימין החליטו לרכב על היום הזה ולתת להם "לחטוף,לאנוס" את הנשים שם על מנת למנוע את הכחדת השבט.

אז אולי שבט בנימין כן חטף ואנס את הנשים שם , אבל מה עם שאר השבטים שבאו למצוא חן ולהשתדך עם שבטים אחרים?

האם בגלל טעות של שבט אחד או שמא טעות הנדר של בני ישראל אל לנו לחגוג חג זה?

היום הזה למיטב הבנתי הוא יום טוב ביהדות למרות לקח הנדר /פרשת האונס של שבט בנימין .

מתחילתו הוא היה יום טוב שראוי לחגוג אותו,ובד בבד לזכור ללמוד את הלקח ולהתנהג בכבוד למין הנשי.

* תמוהה בעיניי ההחלטה להפר את הנדר בחטיפה/אונס שהרי מלכתחילה הם נענשו על אותו הדבר בדיוק.
עריכה אחרונה:לפני 6 שנים 7 חודשים עי lilo.
על פוסט זה מודים לך: sakura, -silence

עוד..
לפני 6 שנים 7 חודשים #1288 על ידיי sakura
תשובה של: sakura בנושא: ט"ו באב-יום האהבה?
סיילי אהובית..
את יודעת שאני אוהבת אותך, ועכשיו אפילו יותר .
מאוד אהבתי את התשובה שלך לניקוש ומסכימה איתך מאוד .
על פוסט זה מודים לך: -silence

עוד..
לפני 6 שנים 7 חודשים #1289 על ידיי sakura
תשובה של: sakura בנושא: ט"ו באב-יום האהבה?
לילוש נסיכה ..
אני הבנאדם האחרון שיגיד לאנשים מה ראוי ומה לא, או מה לחגוג ומה לא..
סיפרתי את הסיפור כדי לחשוף צד על היום הזה שלא הרבה יודעים, אולי כי הושתק לאורך השנים ולדעתי יש מקום לתת לו קול ולהביא אותו לידיעה.. בעיקר לאור העובדה כשכיום טו באב מוכר בפי כל ונחגג כיום האהבה וזאת מבלי לדעת מה מסתתר בו.
לחגוג או לא לחגוג זו כבר החלטה אישית של כל אחד..
לי אישית הידיעה שלגבי היום הזה הושגה פשרה מעוותת על הגב של אותן נערות שנחטפו פוגעת בטעם שלו , כי השחירו אותו מבחינתי , אבל זה שלי..
אבל באמת.. שכל אחד יעשה מה שהוא מרגיש לגבי זה.. כל המטרה שלי היתה להביא לידיעה, ממש לא כדי להטיף מוסר או להכנס לאחרים בהחלטות.
על פוסט זה מודים לך: נ י ק ל ס

עורכים ראשיים: קוקאי5