- הודעות 124
- תודות התקבלו: 162
ברוכים הבאים לפורום בענייני הצאט
פה המקום לדבר על כל מה שקשור לצאט מה שמפריע מה שרוצים לשנות גם דברים טובים אם יש כאלו
פה המקום לדבר על כל מה שקשור לצאט מה שמפריע מה שרוצים לשנות גם דברים טובים אם יש כאלו
יאיר לפיד שר האוצר על הגזירות החדשות
לפני 11 שנים 10 חודשים - לפני 11 שנים 10 חודשים #259
על ידיי lilo
יאיר לפיד שר האוצר על הגזירות החדשות נכתב על ידיי lilo
אני יודעת שלא כל כך שייך לפורום ויודעת שכל אחד יכול להכנס אליו לפייס אבל לאלה שלא , הנה דבריו בנוגע לתקציב השנתי הבא עלינו ל"טובה" אשמח לשמוע תגובות בעד/נגד
Yair Lapid - יאיר לפיד
"כן. זה קשה. ידענו שיהיה קשה, אבל זה לא אותו דבר כשזה באמת מגיע. זה קשה, ואנשים כועסים, אבל זה בדיוק הפירוש של לקיחת אחריות: לעשות את מה שקשה, בידיעה ברורה שיכעסו עליך.
לא שאני מתלונן חלילה. לציבור קשה יותר, אבל לא צריך לתת לכעס לעוור אותנו אל מול האמת: האפשרות האחרת היתה קריסה של המשק, לא פחות. אם היינו יושבים בחיבוק ידיים, הבור התקציבי היה גדל וגדל, החובות היו מתנפחים, השירותים החברתיים היו מתמוטטים. בכל פעם שאתם רואים בטלוויזיה ככרות אפופות עשן של מדינה שהתפוררה, תדעו שמאחוריהן עמדו פוליטיקאים בזבזניים שלא עמדו בלחצים. זה לא הולך לקרות במשמרת שלי. בדרך הזו, לפחות זה יהיה קצר. תוך שנתיים המדינה כבר תיראה אחרת לגמרי.
ולפעמים קשה זה גם צודק. בפעם הראשונה מזה שנים מעמד הביניים הישראלי אינו היחיד שמשלם את המחיר. הפעם הלכנו גם למקומות שבהם איש לא העז לגעת: למס החברות, למוצרי היוקרה, לחוק עידוד השקעות הון, לסקטורים ומגזרים שעד היום היו חסינים פוליטית.
אנחנו צריכים גם להיות מסוגלים להרים עיניים לרגע מעל מה שפורסם היום, ולראות את התוכנית כולה. נכון שמעמד הביניים נפגע בטווח הקצר, אבל הקיצוץ הזה הוא רק חלק מתוכנית כוללת שתקטין את יוקר המחיה, תוסיף מקומות עבודה, תוזיל את הדיור, את המים, תביא לשיוויון בנטל ותשפר את חייו של האדם העובד.
בתקופות קשות תמיד יש שתי אלטרנטיבות: להחליט שאתה לבד, או לצאת מהן ביחד.
אנחנו נצא מזה ביחד, וטוב יותר מאיך שנכנסנו."
אותי הוא שכנע
Yair Lapid - יאיר לפיד
"כן. זה קשה. ידענו שיהיה קשה, אבל זה לא אותו דבר כשזה באמת מגיע. זה קשה, ואנשים כועסים, אבל זה בדיוק הפירוש של לקיחת אחריות: לעשות את מה שקשה, בידיעה ברורה שיכעסו עליך.
לא שאני מתלונן חלילה. לציבור קשה יותר, אבל לא צריך לתת לכעס לעוור אותנו אל מול האמת: האפשרות האחרת היתה קריסה של המשק, לא פחות. אם היינו יושבים בחיבוק ידיים, הבור התקציבי היה גדל וגדל, החובות היו מתנפחים, השירותים החברתיים היו מתמוטטים. בכל פעם שאתם רואים בטלוויזיה ככרות אפופות עשן של מדינה שהתפוררה, תדעו שמאחוריהן עמדו פוליטיקאים בזבזניים שלא עמדו בלחצים. זה לא הולך לקרות במשמרת שלי. בדרך הזו, לפחות זה יהיה קצר. תוך שנתיים המדינה כבר תיראה אחרת לגמרי.
ולפעמים קשה זה גם צודק. בפעם הראשונה מזה שנים מעמד הביניים הישראלי אינו היחיד שמשלם את המחיר. הפעם הלכנו גם למקומות שבהם איש לא העז לגעת: למס החברות, למוצרי היוקרה, לחוק עידוד השקעות הון, לסקטורים ומגזרים שעד היום היו חסינים פוליטית.
אנחנו צריכים גם להיות מסוגלים להרים עיניים לרגע מעל מה שפורסם היום, ולראות את התוכנית כולה. נכון שמעמד הביניים נפגע בטווח הקצר, אבל הקיצוץ הזה הוא רק חלק מתוכנית כוללת שתקטין את יוקר המחיה, תוסיף מקומות עבודה, תוזיל את הדיור, את המים, תביא לשיוויון בנטל ותשפר את חייו של האדם העובד.
בתקופות קשות תמיד יש שתי אלטרנטיבות: להחליט שאתה לבד, או לצאת מהן ביחד.
אנחנו נצא מזה ביחד, וטוב יותר מאיך שנכנסנו."
אותי הוא שכנע

עריכה אחרונה:לפני 11 שנים 10 חודשים עי lilo.
על פוסט זה מודים לך: סיגי
נדרשת התחברות או צור חשבון על מנת להשתתף בדיון לכתוב או להודות
לפני 11 שנים 10 חודשים #261
על ידיי סיגי
תשובה של: סיגי בנושא: יאיר לפיד שר האוצר על הגזירות החדשות
גם לדפוק אותנו.וגם לא לתת לנו לעשן בנחת את הסיגריה שאחרי?
הוא לא מגזים הטיפקרמינל עם הג'ל?!?!?! :blush: :woohoo: :evil: :whistle:
הוא לא מגזים הטיפקרמינל עם הג'ל?!?!?! :blush: :woohoo: :evil: :whistle:
על פוסט זה מודים לך: lilo
לפני 11 שנים 10 חודשים #262
על ידיי סיגי
תשובה של: סיגי בנושא: יאיר לפיד שר האוצר על הגזירות החדשות
:whistle:
שימי לב ממתי עובדים עלינו עוד כשהטלויזיה היתה בשחור לבן !
אל תאמיני לסיסמאות
) עובדים עלינו!! :silly:
שימי לב ממתי עובדים עלינו עוד כשהטלויזיה היתה בשחור לבן !
אל תאמיני לסיסמאות

על פוסט זה מודים לך: lilo
עורכים ראשיים: קוקאי5