המרכיבים:
2 כוסות אורז להכנת סושי
2 כוסות מים קרים
3/4 כוס חומץ אורז
1/2 4 כפות סוכר לבן
סוכר לבן
1/2 כף מלח
אצות נורי
משחת ווסאבי
רצועות גזר
רצועות מלפפונים
רצועות דגים נאים
מגוון ירקות
סויה
ג'ינג'ר כבוש להגשה
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את האורז במים 5-6 פעמים עד שהמים יוצאים נקיים לגמרי.
שמים את האורז בסיר, מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 20 דקות. מורידים מהאש ומשאירים מכסה סגור ל- 20 דקות נוספות.
מערבבים היטב את החומץ עם הסוכר והמלח, מפזרים את האורז ומעבירים לקערה, יוצקים את החומץ לאט לאט ומשאירים את האורז מכוסה.
לוקחים אצת נורי, מניחים על מחצלת ומניחים מעל את האורז, משאירים שוליים של 2 ס"מ מלמעלה ומלמטה. בחלק שקרוב אלינו מניחים רצועות ירקות ודגים, מורחים מעט ווסאבי ומגלגלים היטב.
בעזרת סכין רטובה חותכים את העיגולים לעובי של 2 ס"מ ומגישים עם סויה וג'ינג'ר כבוש.