ברוכים הבאים לפורום בענייני הצאט

פה המקום לדבר על כל מה שקשור לצאט מה שמפריע מה שרוצים לשנות גם דברים טובים אם יש כאלו

ל-eran245 חומר למחשבה..מהתנך

עוד..
לפני 6 שנים 6 חודשים #1352 על ידיי קוקאי5
תקרא את הפסוק ואחר כך את ההסבר...

"ויהי בימים ההם ויגדל משה ויצא אל אחיו וירא בסבלתם וירא איש מצרי מכה איש עברי מאחיו:
{יב} ויפן כה וכה וירא כי אין איש ויך את המצרי ויטמנהו בחול:
{יג} ויצא ביום השני והנה שני אנשים עברים נצים ויאמר לרשע למה תכה רעך:
{יד} ויאמר מי שמך לאיש שר ושפט עלינו הלהרגני אתה אמר כאשר הרגת את המצרי ויירא משה ויאמר אכן נודע הדבר"

משה רואה את העוולות שעושה המצרי לעברי...ומחליט להרוג אותו ומוודא לפני שאין אירגון שוברים שתיקה ואין אירגון בי די אס שיצלם ויעביר לפרעה
למחרת רואה משה את ערן ואת ניקלס רבים....והעיר משה לערן שניקלס הוא רעו לפני הכל ולפני המצרי...
שימו לב מה עונה לו ערן?
"ויאמר מי שמך לאיש שר ושפט עלינו הלהרגני אתה אמר כאשר הרגת את המצרי "
ערן מראה למשה שהוא צילם את ההרג של המצרי <שבעצם במקום להוקיר תודה למשה <לצה"ל> על כך שהוא שומר עליו...הוא מחזיק עליו תיק של שוברים שתיקה והוא ימכור את משה
ואת צה"ל לגויים ..בעבור כלום בעצם...
כלומר ערן מוכן להסגיר את משה ..<להסגיר את צה"ל> להחליש את משה <להחליש את צה"ל> ולהשאר עבד....וכל זה בעבור כלום ...
עכשיו אני שואל ערן אם היית מצליח ומשה היה מוסגר לפרעה.....אתה לא מבין שהיית נשאר עבד עד היום?
ואם אירגון שוברים שתיקה יצליח אתה לא מבין שנחזור להיות עבדים או שלא נהיה בכלל?
ערן מה שאתה חייב להבין..שתרצה או לא ...אתה יהודי....ובתור אחד שכזה מבחינת העולם הערבי ..אין לך זכות קיום...לפחות לא ביבשה....
עכשיו ככל שתלחם למענם...אתה לכאורה חושב שאתה איש הגון רודף צדק ושיוויון...אבל אתה תגרום לתוצאה סופית של חוסר צדק וחוסר שיווין שתהיה בעוכרך..
ולא אני לא אומר פה מוות לערבים ....
אני אומר שתפסיק להיות פתטי ולחפור לעצמך בור ולהלחם עבורם....
כי אם תצליחו ....זה סופך בדיוק כמו שזה סופי....אתה לא תנצל .....

קוקאי5
על פוסט זה מודים לך: שיראל, lilo, נ י ק ל ס, ניסימיקו

נדרשת התחברות או צור חשבון על מנת להשתתף בדיון לכתוב או להודות

עוד..
לפני 6 שנים 6 חודשים - לפני 6 שנים 6 חודשים #1353 על ידיי נ י ק ל ס
חבל באמת קוקאי שהם לא מבינים את זה
שבניסיון שלהם להראות צדיקים בפני העולם , בניסיון שלהם לצאת כאילו יפי נפש ו"נאורים " הם בעצם כורתים את הענף שהם יושבים עליו

נפלה עלי מוזת חפירות לכן יש תוספת לפוסט

בזמן נפילת המוזה על ראשי הפוסט שכתבת קוקאי ( שאני אגב מסכים איתו לגמרי ) הביא אותי לדיון ההוא על פילגש בגבעה ( כן כן הדיון ההוא ) הנקודה שניסיתי להעביר אז ואני קושר יחד עם הפוסט הזה היא כזו
האם כל יהודי ראוי להצלה מעצם היותו יהודי ? האם היהודי הרשע שבתכלס מאיים על משה ראוי להצלה ולשחרור מעבדות רק כי הוא זכה להיות חלק מהעם היהודי ? או שעצם היותך יהודי לא מקנה לך חסינות אוו זכויות יתר או אפילו הצלה , כי אם ישאלו אותי אז דעתי היא " לא" אם מישהו מזלזל במדינה שלו ( ואני מזנק לנקודה האקטואלית של ימינו ) פוגע במדינה שלו משחית את דמותה וקורא לצבא שמגן עליו " צבא כיבוש " אותו צבא שבזכותו ובזכות ההגנה שלו יש לו את הפריבילגיה בכלל לשבת בקפה בפלורנטין במזגן עם הקפה טבעוני שלו ולצעוק " צבא הכיבוש" אדם כזה לא ראוי להצלה מלכתחילה
עריכה אחרונה:לפני 6 שנים 6 חודשים עי נ י ק ל ס.

עוד..
לפני 6 שנים 6 חודשים #1354 על ידיי שיראל
וואי איך אהבתי שהבאת את סיפור משה.. כל כך נכון ונכון לימנו אנו... שאפו קוקאי . פוסט כזה צריך להפיץ בין כל תומכי האוייב.!!

עוד..
לפני 6 שנים 6 חודשים #1355 על ידיי eran245
בס"ד (בשביל שיראל)

חבריי היקרים לפורום,

אין לי בעיה עם מה שמשה עשה , שהעם שלך נמצא בעבדות ועובר התעללות כל האמצעים כשרים בשביל לשחרר את העם , כל בני האדם נולדו בני חורין ולכולם מגיעה הזכות לחיות בחופש,אני בעצמי תמוך נלהב של התמרדויות ומהפכות של עמים שברו עבדות או שואה או סתם שלטון דיקטטורי מבחיל.
מעולם לא התנגדתי לפעולות שעשו מחתרות יהודיות לצבא והמשטרה הבריטית חוץ מהפיגוע במלון המלך דוד.

אבל שמגד פאקינג מרתק חייל שלו לרצפה ומבזה אותו מול עיני כל , זה כבר לא קשור לציטוט שהבאת , זה נטו חזירות ותחושת עליונות על חייל מסכן שרע לו בצבא,להבדיל מאוכלוסיה אחרת הוא לפחות התגייס ומנסה לתרום את המקסימום שהוא יכול.

וכן אם הייתי חייל ורואה את אזריה עושה מה שעשה אז הייתי מלשין עליו, כי גם שאתה בעליונות על עם מסוים אסור לשכוח ערכים וחוקים של הצבא.

עוד..
לפני 6 שנים 6 חודשים - לפני 6 שנים 6 חודשים #1356 על ידיי קוקאי5
ערן היקר ...כרגיל נתפסת בזנב ולא בראש....
מה שלא הבנת כי לא רשמתי במפורש בהסבר וציפיתי שתבין לבד... זה שהיהודי שמאיים על משה לתת אותו לפרעה ..
בעצם חושב כמו עבד ומתנהג כמו עבד שרץ אל אדוניו כדיי לשמר את מצב העבדות ולהתנגד למהפכה ולזה שעוזר לו לצאת מהעבדות...
אז בעצם המעשה אתה לא כזה נלהב מהתמרדויות ומהפכות ...אתה סתם פוץ שלא מבין את התנהלותו...

לגבי המגד
חייל שעורק בסוף יתפס וילקח בכוח בין אם זה משפיל ובין אם לא , בין אם לעיניי כל ובין אם לא...
זה הצבא אדון ערן ואם כולם היו חושבים על טובתו של החייל שעורק ולא על טובת הצבא....אז לא היה לנו צבא....ואז איך שלא תגלגל את זה...זה לא לטובתו של העורק ..כי אז הוא היה צריך לערוק מהשבי..
ולא בטוח שהיו רק מרתקים אותו לרצפה אם היה מנסה לערוק...

ניקלס היקר

הבנתי בדיוק מה אמרת אז ניקלס ואני מבין מה אתה אומר היום...
בחרתי אז לא להתעסק בזה ..כי התשובה בעייתית
ותיצור פה עוד יותר מריבות פרשנים ומריבות כפירה ולא כפירה
אבל אתן נגיעה קטנה

אני יכול לנחש מהבנתי שיהודי רשע אינו חסין....אבל בגלל שהוא יהודי לא בידינו להעניש ולא זכותינו להעניש אותו...מי שיעניש אותו בסוף זה יהווה
את קין העניש יהווה... ואת סדום העניש יהווה...
והנה עוד סיפור קטן ....

"וייקח קורח, בן-יצהר בן-קהת בן-לוי; ודתן ואבירם בני אליאב, ואון בן-פלת--בני ראובן.....
וייקהלו על-משה ועל-אהרון, ויאמרו אליהם רב-לכם--כי כל-העדה כולם קדושים, ובתוכם יהוה; ומדוע תתנשאו, על-קהל יהוה."

בפשטות...נקהלו בני ראובן ושאלו למה יש למשה ואהרון ניהול? תביאו לנו ניהול אחי....או יהיה פה בלאגן
הסוף של זה...
"ותפתח הארץ את-פיה, ותבלע אותם ואת-בתיהם, ואת כל-האדם אשר לקורח, ואת כל-הרכוש.
לג ויירדו הם וכל-אשר להם, חיים--שאולה; ותכס עליהם הארץ, ויאבדו מתוך הקהל. לד וכל-ישראל, אשר סביבותיהם--נסו לקולם."

ניקלס אם תשאל אותי איך זה ייושם לאנשי "שוברים שתיקה" ולאנשים כמו ערן...
אני אענה תשובה לא ברורה וסומך עליך שתפעיל את הדמיון ותבין...
לאן מתגלגלים כאלה אנשים.?...הרחק מהעם שלהם ומהתורה שלהם...כי ככה הם מובילים את עצמם בהתנהלותם ..
ואז יום אחד הם משפחה אבל במקום נבדל ....ואז יום אחד לא רואים בהם כאנשי צדק ואנשי שיוויון....רואים בהם את מי שהם באמת, יהודים!....אותם יהודים שהם דאגו בעצמם לבזות...
ואז.....

קוקאי5
עריכה אחרונה:לפני 6 שנים 6 חודשים עי קוקאי5.
על פוסט זה מודים לך: שיראל, lilo, נ י ק ל ס

עוד..
לפני 6 שנים 6 חודשים #1357 על ידיי lilo
תשובה של: lilo בנושא: ל-eran245 חומר למחשבה..מהתנך
חבל שעם ישראל לא לומד מלקחי העבר , הכח שלנו הוא באחדות שלנו.
על פוסט זה מודים לך: ניסימיקו

עורכים ראשיים: קוקאי5