ברוכים הבאים לפורום בענייני הצאט

פה המקום לדבר על כל מה שקשור לצאט מה שמפריע מה שרוצים לשנות גם דברים טובים אם יש כאלו

פוסט פוליטי

עוד..
לפני 6 שנים 6 חודשים #1362 על ידיי נ י ק ל ס
פוסט פוליטי נכתב על ידיי נ י ק ל ס
אנשים כל הזמן אומרים " מה רע בביבי ?" מי יש לך בתור אלטרנטיבה ? מי לפיד ? מי גבאי ? " וכן בואו נשים את זה על השולחן אין מנהיג ראוי כרגע להחליף את ביבי ,אז אחרי שהנחנו את הסוגיה והסכמנו שאין מנהיג בסביבה שראוי להחליף את ביבי בואו נתקוף את השאלה הזו מזווית אחרת העובדה שאין מנהיג ראוי שיתחרה במנהיג הקיים ויהיה אלטרנטיבה שלטונית זה לא בגלל חוזקו של המנהיג , זה בגלל חולשתה של המערכת . ביבי לא מנהיג חזק , ביבי לא מנהיג ראוי , ביבי לא מנהיג נקודה חולשתה של המערכת הפולטית שלנו שלא השכילה להצמיח לנו מנהיגים ראוים הביאה לזה שאנחנו מסתפקים במועט , מסתפקים בברירת מחדל מצביעים ביבי " כי זה מה יש יש לך מישהו אחר להצביע לו ?" וזה הביא אותי למטאפורה הבאה שתסביר איפה אנחנו נמצאים

תדמיינו מקרר ריק , ריק לגמרי אין בו כלום מלבד קופסת לוף , זה כל מה שיש במקרר הזה קופסת לוף אחת . וכל פעם שאתה פותח את המקרר כל מה שיש לך מול העינים זו אותה קופסת לוף , וכבר 30 שנה אתה פותח את המקרר ואוכל לוף כי זה כל מה שיש לך במקרר .
עכשיו יש לך 2 דרכים להסתכל על זה להגיד " טוב נו מה נעשה ? זה כל מה שיש במקרר , אני לא אוהב את זה אני לא מרוצה מזה אבל מה נעשה ? זה כל מה שיש לי במקרר "
ואתה יכול לשאול " למה לעאזזל המקרר שלי ריק ? למה כל מה שיש לי במקרר זה פאקינג לוף ???? " ולעשות משהו בקשר לזה שהמקרר שלך יהיה בו מבחר שיהיו לך אופציות שיהיה לך אפשרות לבחור מה בא לך לאכול .
עכשיו אני לא נגד הלוף , יש אנשים אני בטוח שאוהבים לוף שלא מפריע להם ולא אכפת להם לאכול לוף כל החיים , ואני לא שופט אותם זו זכותם וזו הבחירה שלהם . אבל מה איתנו ? האנשים שלא אוהבים לוף ? מה איתנו האנשים שכל מה שהם רוצים זה שתהיה לנו האפשרות לבחור , שיהיה לנו אופציות . וזה כל מה שאנחנו רוצים את האפשרות שיהיה לנו מבחר

נ.ב
כותב פוסט זה אינו שמאלני ו /או לוףפוב
על פוסט זה מודים לך: lilo

נדרשת התחברות או צור חשבון על מנת להשתתף בדיון לכתוב או להודות

עוד..
לפני 6 שנים 6 חודשים #1363 על ידיי eran245
תשובה של: eran245 בנושא: פוסט פוליטי
ביבי זה ראש ממשלה פח , אין מילים, אבל העדר הוא אותו עדר.
ביבי עשה ארדואניזציה ובעצם מסית ועושה שטיפת מוח לעדר שלו ולשאר הבורים והכסילים בארץ, הפחדות איומים והתמסכנות .

ארור היום שבוא ביבי האפס עלה לשלטון.

קבצים מצורפים:

עוד..
לפני 6 שנים 6 חודשים #1364 על ידיי lilo
תשובה של: lilo בנושא: פוסט פוליטי
ניקלס יקירי,
יפה כתבת אבל ,
מצרכים אפשר לקנות , את ביבי מסתבר שלא, לא ניתן לקנות ואין לו תחליף .
אז ההשוואה לא ככ ברורה לי.

לגבי האשמת המערכת , אני חושבת שהיא הנפיקה לנו אנשים דיי טובים במקביל לביבי כמו ציפי ליבני שניצחה את ביבי בקלפי והפסידה לו בבניית הממשלה.
כמו בוגי יעלון , משה כחלון , נפתלי בנט , יאיר לפיד שכולכם אוהבים..

הבעיה היחידה היא שכולם כמעט , כמעט טובים כמו ביבי, וכמעט מסתבר, לא כזה מספיק :)

שנה טובה וכו..
על פוסט זה מודים לך: נ י ק ל ס

עוד..
לפני 6 שנים 6 חודשים #1365 על ידיי נ י ק ל ס
תשובה של: נ י ק ל ס בנושא: פוסט פוליטי
חג שמח שנה טובה גם לך לילו יקירתי

כשהשוותי את ביבי ללוף , לא התכוונתי במובן המילולי כמצרך שיש לקנות אותו
התכוונתי כמטאפורה לזה שהמערכת ( המקרר ) לא סיפקה ולא מספקת לנו אופציות , אפשרויות , כל מה שיש לנו זה רק אופציה אחת , אפשרות אחת , ביבי ( הלוף ) ואולי רק אולי הגיע הזמן שהמערכת תשכיל להרחיב את היריעה לעוד אופציות עוד מנהיגים ,
ציפי ליבני היא לא מנהיגה , היא כישלון פוליטי ומדיני בכל מקום שהיא הייתה כל מה שהיא השאירה אחריה זו אדמה חרוכה
בוגי יעלון ? לאיש יש כריזמה של צבע מתייבש הוא לא יכול להבחר לוועד בית שבו רק הוא גר
משה כחלון הוא פופוליסט לאיש אין חזון אין אידיאולוגיה
נפתלי בנט הוא הכי גרוע מכולם האיש הוא נביא שקר משיחי שיביא לחורבן המפעל הציוני
יאיר לפיד ? חח ( לוקח דקה לחזור לנשום ומתפקע שוב מצחוק ) יאיר לפיד הוא קריקטורה ולא מוצלחת במיוחד , יאיר לפיד הוא חיקוי סיני זול ולא מוצלח במיוחד של ביבי זה כמו שאני אגיד לך שלא בא לי לשתות קוקה קולה ואת תציעי לי RC קולה במקום ( וסליחה שוב על מטאפורת האוכל )
אף אחד מהם לא ראוי להיות מנהיג ולהחזיק במושכות השלטון ואם האופציה שיש לי זה הם או הלוף , סליחה ביבי אז אני הולך לים ולא מצביע

עוד..
לפני 6 שנים 6 חודשים - לפני 6 שנים 6 חודשים #1368 על ידיי קוקאי5
1. אף אחד לא אומר "מה רע ב-ביבי" אומרים שביבי רע או שאומרים שביבי טוב...
2. ההשוואה ללוף לא קשורה כי ניהול המדינה אינו מוצר מדף ואינו אוכל
3. רשמת "חולשתה של המערכת" וזה הדבר היחידי שנכון בפוסט שלך
ונסביר בפשטות ..המערכת זו מדינת ישראל שמנסה לקיים דמוקרטיה
מדינה שצריך וחייב לקיים את הדת בה <מכורח זה שיש להם מצביעים ואנו דמוקרטיה>
מדינה שצריך וקיים לרצות כמה שאפשר את הערבים <עד הנקודה שזה לא מתהפך עלינו...>שהם גם אזרחיה ובעלי זכות הצבעה <שוב דמוקרטיה>
מדינה שיחסית לגודל שלה נושאת בעול בטחוני שאין כדוגמתו בעולם!
מדינה שקיומה בעצם מותנה ברצון הטוב של ארה"ב <לא רואה צורך לפרט ולהסביר ורק דביל יתווכח או יערער על עובדה זו>

את המערכת הזו לא ביבי המציא, ולא ביבי אשם בבעייתיות שהיא מייצרת....
את המערכת הזו יש לנהל בצורה האופטימלית....
זה לא עניין של טעם של לוף זה עניין של אופטימזציה !
עכשיו כל בר דעת יודע שאין לנו מישהו שיכול לנווט בכל התסבוכת הזאת....
ואם ניתן למישהו לעשות נסיונות.... זה לא הפיך
כלומר זה כל כך לא "לוף" שננסה מאכל אחר, לא יהיה טעים, נחזור ללוף

כמו יאיר לפיד והמע"מ אפס טעות של טירון שעשתה נזק לשוק הדיור.... אבל הנזק פה עוד הפיך...
אבל בוא נגיד שהיה עושה הסכם שלום שלא שם לב לבטחון שלנו....האם זה הפיך?
בוא נגיד שהוא לא היה יודע לערער את ההסכם עם איראן ועוד עשר שנים איראן אטומית?
ביננו איזה מנהיג היה מעז להתעמר באובמה..ולצאת נגד ההסכם שלו עם איראן?
בא להגיד..המערכת הזו אינה משחק שאפשר להמר עליו ולנסות משהו חדש שאין לו קבלות ויכולות מוכחות!
ולביבי יש ,,,והרבה קבלות...
אז הוא אולי מושחת ומעשן סיגרים ואוכל ים בחמגשיות...ואולי הוא מזגזג לפעמים <מתוך אילוצים קואליציונים...שמסתבר שכל מי שיהיה שם כראש הממשלה...יגיע למצב כזה...
ואולי כל האחרים לא מושחתים ולא מעשנים סיגרים...ויש להם יושר וטהרה שאין לביבי <נגיד> אבל זה לא מה שרלוונטי לניהול נכון וקבלת החלטות נכונות עבור המכלול המערכתי...
אני הרבה יותר רגוע שהוא זה שמחליט איך להתנהל ....ואני לא רואה אף אחד אחר שיהיה שם ואני ארגיש שבמכלול אנחנו בידיים טובות!

אז הגיע הזמן שהאנשים יבינו שהמצב הבעייתי שמדינת ישראל נמצאת בו מאז ומעולם הוא לא מצב שביבי יצר...זה מצב נתון!
במצב הנתון הזה בלתי אפשרי
לשמור על כלכלה בריאה ולתקצב נכון בין כל האילוצים....
לשמור על איזון בטחוני קיומי עם כל האויבים שלנו
לרצות גם את הדתיים גם את החילוניים גם את הערבים וגם את העולם...
להשמע להוראות המקיים שלך <ארה"ב> מבלי לערער את הקיום שלך...
צריך פה תחבולן מתוחכם....שינצל את התכונות האלה לטובת המדינה באופן כללי....
אם יש משהו שמתקרב להיות כזה מלבד ביבי....אשמח להכיר.
ביבי לא אשם שצריך לפרנס את הישיבות והמחיר של זה נופל על האזרח הפשוט
ביבי לא אשם שרוצים להשמיד אותנו ויש לתמחר את זה והמחיר של זה נופל על האזרח הפשוט
ביבי לא אשם שאנחנו נתמכים בארה"ב בכסף ובנשק ויש להשמע להוראות שלהם על מנת להמשיך לקבל את התמיכה...
ביבי לא אשם שהסכם שלום עם הפלשתינאים עלול לסכן את הבטחון הקיומי שלנו....ולא אפשרי לתת להם מה שהם רוצים עבור הסכם שלום
ביבי לא אשם שהעולם וארה"ב אוסרים עלינו לחסל את הבעיה הפלשתינאית <עזה> ולכן אי אפשר ממש להכנס בהם
ביבי לא אשם שאיראן רוצה בהשמדתה של מדינת ישראל..<ולא רק איראן> וצריך להסתכל כל הזמן אחורה וקדימה על מנת שזה לא יקרה פתאום ויתפוס אותנו לא מוכנים..
ביבי לא אשם בכל התחלואות של המדינה הזאת....
הוא בסך הכל היחידי שיודע לנווט בכל התסבוכת הזאת בצורה הכמעט הכי טובה...
אז מה הקשר ללוף? ואם נמאס לך מלוף...תעבור לתירס במדינה אחרת ..הלוף זה לא ביבי כמו ש-חלקכם טוענים..הלוף זו המדינה הזאת!
קוקאי5
עריכה אחרונה:לפני 6 שנים 6 חודשים עי קוקאי5.
על פוסט זה מודים לך: סי מנהלת, שיראל, האחת, נ י ק ל ס

עוד..
לפני 6 שנים 6 חודשים #1369 על ידיי נ י ק ל ס
אני לא חושב שהצלחתי להעביר את הנקודה שרציתי להעביר , הנקודה שרציתי להעביר היא לא שביבי הוא לוף , זו ממש לא הייתה הנקודה ולא על זה היה הפוסט הפוסט שלי היה על חולשת המערכת הפוליטית ( ושנינו מסכימים שהיא חלשה ) הפוסט שלי היה שבגלל שהמערכת הפוליטית היא כל כך חלשה אדם כמו ביבי צומח ועולה כמנהיג כי מתוך חולשת המערכת צומחים לנו מנהיגים חלשים ( וכן ביבי מנהיג חלש ואתה כנראה לא תסכים עם זה ) ובשביל להמחיש עד כמה המערכת הפוליטית שלנו חלשה השתמשתי במטאפורה של אדם רעב שבא פותח את המקרר ( כשהמקרר הוא מטאפורה למערכת הפוליטית ) וכל מה שהוא מוצא במקרר זה קופסת לוף , ולמה הדבר דומה ? זה דומה למערכת הפוליטית שלנו שבכל בחירות אנשים עומדים מול הקלפי ואין להם אופציות , אין להם בחירות , אין להם מנהיגים ללכת אחריהם , מה כן יש להם ? יש להם את ביבי שהוא לא הבחירה הכי טובה שלנו , הוא לא הבחירה הראשונה שלנו , הוא הבחירה היחידה שיש לנו ! אנשים כל כך התרגלו לזה שכשהם הולכים לבחירות הם שואלים את עצמם לא " מי הכי טוב ? " הם שואלים " טוב מי יעשה הכי פחות נזק ? " מי הכי פחות גרוע " זו פאקינג ברירת מחדל ביבי הוא מנהיג של ברירת מחדל , בדיוק ( אם נחזור למטאפורה שלי ) כמו אותו אדם רעב שפעם אחר פעם פותח את המקרר ומגלה שכל מה שיש לו במקרר זו פאקינג קופסת לוף , ואז הוא אומר לעצמו " טוב נו זה מה שיש נסתפק בזה "
וסליחה אבל ממתי נהיינו כזה עם של לוזרים ? ממתי נהיינו עםשל אנשים שלא רוצים את הטוב ביותר לעצמנו , לילדים שלנו ( טוב לא שלי אבל אתה יודע מה הכוונה ) ממתי התרגלנו להסתפק בברירת מחדל כי זה מה שיש ?
וכן חלק גדול ממצביעי ביבי יגידו לך " אני לא חושב שביבי מנהיג ראוי אבל מה נעשה ? במי נבחר ? אין לנו במי לבחור , וזו חולשת המערכת כי מתוך מערכת חלשה צומחים לנו מנהיגי ברירת מחדל , ביבי ו" מנהיגותו לעולם לא היו יכולים להתקיים בתקופת בגין או בתקופת רבין ( וכן רבין היה מנהיג פי אלף יותר טוב ) או אפילו בתקופת שרון ( שהיה מושחת פי כמה וכמה מביבי ועדיין היה מנהיג משכמו ומעלה ) ביבי לא אחראי למצב , ביבי לא יצר את המצב , אבל ביבי נהנה מהמצב , ביבי ניזון ומתקיים בזכות זה שהמערכת חלשה כי חולשתה של המערכת רק מאדירה ומעצימה אותו , ביבי לא יצר את המצב אבל הוא בהחלט דואג לשמר אותו
אז כן ביבי הוא קופסת הלוף שלנו והגיע הזמן שאנשים יגידו " דיי נמאס לי להסתפק במועט " נמאס לי להסתפק במנהיג שהוא ברירת מחדל " מספיק לבחור במי פחות גרוע ובואו נשאל " מי הכי טוב " מי הכי טוב בשבילי ובשביל המדינה " ( ולצערי התשובה היא אף אחד נכון לעכשיו )
ובעניין הנושא הביטחוני
אומרים " כשהתותחים רועמים המוזות שותקות " ויש שני גישות שאפשר לפנות לזה אנשים שאומרים" מה אתם באים בטענות אתם לא רואים שהאירנים באים להשמיד אותנו ואתם מתבכיינים על דיור " ויש את הגישה השניה ( שאני מחזיק בה ) שאומרת " סליחה אבל מה חדש ? אנשים מהיום הראשון שהמדינה הזו קמה ניסו להשמיד אותה זה אומר שאנחנו צריכים לעצור הכל ולקופא מפחד ולהסתפק בפירורים ? הטיעון הזה " המצב הביטחוני " הוא עלה תאנה תירוץ נוח להשתמש בו בשביל לא לעשות כלום ,תקראו לי מפונק תקראו לי כפוי טובה אבל אני דורש יותר מהחיים , אני דורש איכות חיים ולא רק" החיים עצמם " ולא לא בגלל שאני מבטל את האיום הקיומי כי הוא קיים ומוחשי ואמיתי אלא כי למרות האיום הקיומי הצלנו להקים פה מדינה הצלחנו להקים פה מעצמה הצלחנו להקים מדינה שמתיימרת להיות מערבית מתקדמת נאורה מדינת עולם ראשון ולא מדינת עולם שלישי , אנחנו לא אפריקה שאנשים שם רק מנסים לשרוד ולעבור את היום אנחנן פאקינג מדינת היי טק ! וכן להיות מדינה מערבית מתקדמת מדינת היי טק זה אומר שהמדינה מחויבת כן מחויבת לתת גם איכות חיים ולא רק "החיים עצמם "
על פוסט זה מודים לך: שיראל

עורכים ראשיים: קוקאי5