- הודעות 60
- תודות התקבלו: 88
פילה אמנון בנוסח מרוקאי
לפני 6 שנים 10 חודשים #883
על ידיי שיראל
פילה אמנון בנוסח מרוקאי נכתב על ידיי שיראל
בס"ד
מצרכים
מספר דגים לפי הצורך
גמבה אדומה
2-3 פלפל חריף אדום
5-6 שיני שום
חצי חבילת כוסברה
2 תפוחי אדמה
קופסת חומוס גרגרים (אפשר במקום חומוס פולים)
1 לימון
שמן מתובל מראש בקערה עם פפריקה , מלח, פלפל לבן, כרכום, כמון
כוס וחצי מים
אופן ההכנה
פורסים בסיר גדול ושטוח רצועות גמבה אדומה, פלפל חריף, רצועות תפוחי אדמה, עיגולי לימון.
מפזרים מעל את גרגרי החומוס או פול.
מניחים מעל הירקות את הדגים.
מפזרים מעל הדגים כוסברה קצוצה.
מפזרים בסיר את שיני השום מתחת לכל פרוסת דג.
מפזרים מעל הדגים את השמן המתובל (לגבי כמות התבלינים זה לפי הטעם ,גודל הסיר וכמות הדגים)
מוסיפים את המים ומבשלים בלהבה גדולה עם מכסה שיכסה כמעט את כל הסיר(להשאיר טיפה פתוח)
לאחר הרתיחה, להנמיך את הגז ולתת בישול עד שיגמרו כל המים בסיר..
בתאבון ושבת שלום

נ.ב =כך מבשלים כל סוג דג אחר לבישול המרוקאי
מצרכים
מספר דגים לפי הצורך
גמבה אדומה
2-3 פלפל חריף אדום
5-6 שיני שום
חצי חבילת כוסברה
2 תפוחי אדמה
קופסת חומוס גרגרים (אפשר במקום חומוס פולים)
1 לימון
שמן מתובל מראש בקערה עם פפריקה , מלח, פלפל לבן, כרכום, כמון
כוס וחצי מים
אופן ההכנה
פורסים בסיר גדול ושטוח רצועות גמבה אדומה, פלפל חריף, רצועות תפוחי אדמה, עיגולי לימון.
מפזרים מעל את גרגרי החומוס או פול.
מניחים מעל הירקות את הדגים.
מפזרים מעל הדגים כוסברה קצוצה.
מפזרים בסיר את שיני השום מתחת לכל פרוסת דג.
מפזרים מעל הדגים את השמן המתובל (לגבי כמות התבלינים זה לפי הטעם ,גודל הסיר וכמות הדגים)
מוסיפים את המים ומבשלים בלהבה גדולה עם מכסה שיכסה כמעט את כל הסיר(להשאיר טיפה פתוח)
לאחר הרתיחה, להנמיך את הגז ולתת בישול עד שיגמרו כל המים בסיר..
בתאבון ושבת שלום





נ.ב =כך מבשלים כל סוג דג אחר לבישול המרוקאי
על פוסט זה מודים לך: -silence
נדרשת התחברות או צור חשבון על מנת להשתתף בדיון לכתוב או להודות
לפני 6 שנים 10 חודשים #889
על ידיי eran245
תשובה של: eran245 בנושא: פילה אמנון בנוסח מרוקאי
תודה שיראל, הייתי מציע לעשות את התבשיל עם דג יותר בשרני ואיכותי, יש לי בעיה עם הטקסטורה של האמנון, אל תשכחי שזה דג ברכות והוא פחות איכותי מדג ים.
על פוסט זה מודים לך: lilo
נדרשת התחברות או צור חשבון על מנת להשתתף בדיון לכתוב או להודות