- הודעות 12
- תודות התקבלו: 19
בראשית נקי מפרשנים ונקי מגוגל !
לפני 6 שנים 7 חודשים #1244
על ידיי קוקאי5
תשובה של: קוקאי5 בנושא: בראשית לפי מה שכתוב :)
שיראל כשכתבתי שיהווה ואלוהים היו מסתובבים בגן עדן זה היקש מן הכתוב...
אם יהווה אלוהים הסתובב בגן עדן.. משמע שגם אלוהים <הקבוצה > היו מסתובבים בגן עדן...
אני עוד אכתוב פוסט שלם למה אני טוען שאלוהים זו קבוצה ויהוה הוא אחד מהם ואולי בראשם....
לגבי שאר הדברים שכתבת...שמשה שאל את יהווה מדוע אתה מדבר ברבים?
ושהוא שם את עץ הדעת לתת להם בחירה או לעשות להם מבחן..
אני מאוד מבקש סימוכין תצטטי לי מאיפה הקשת את זה כמו שאני מצטט מאיפה אני מקיש את הדברים..
ואגב אם רצה לעשות להם מבחן היה שם עץ חשיש.ואוסר עליהם לאכול ממנו...ורואה שהם נהיים מסטולים ...
מבחן עושים עם משהו פחות מהותי וזה רק מחזק את הטענה שלי שעץ הדעת מישהו היה צריך לאכול ממנו בשביל להתקיים...ולא מייצרים כזה דבר למבחן!
ועובדה שלא כתוב "ושמתי לפניהם את עץ הדעת ללמוד אותם האם ישמעו לאיסור או לאו.
בכבוד רב קוקאי בר דעת
אם יהווה אלוהים הסתובב בגן עדן.. משמע שגם אלוהים <הקבוצה > היו מסתובבים בגן עדן...
אני עוד אכתוב פוסט שלם למה אני טוען שאלוהים זו קבוצה ויהוה הוא אחד מהם ואולי בראשם....
לגבי שאר הדברים שכתבת...שמשה שאל את יהווה מדוע אתה מדבר ברבים?
ושהוא שם את עץ הדעת לתת להם בחירה או לעשות להם מבחן..
אני מאוד מבקש סימוכין תצטטי לי מאיפה הקשת את זה כמו שאני מצטט מאיפה אני מקיש את הדברים..
ואגב אם רצה לעשות להם מבחן היה שם עץ חשיש.ואוסר עליהם לאכול ממנו...ורואה שהם נהיים מסטולים ...
מבחן עושים עם משהו פחות מהותי וזה רק מחזק את הטענה שלי שעץ הדעת מישהו היה צריך לאכול ממנו בשביל להתקיים...ולא מייצרים כזה דבר למבחן!
ועובדה שלא כתוב "ושמתי לפניהם את עץ הדעת ללמוד אותם האם ישמעו לאיסור או לאו.
בכבוד רב קוקאי בר דעת

על פוסט זה מודים לך: שיראל
נדרשת התחברות או צור חשבון על מנת להשתתף בדיון לכתוב או להודות
לפני 6 שנים 7 חודשים #1245
על ידיי שיראל
תשובה של: שיראל בנושא: בראשית לפי מה שכתוב :)
חחחחחחחחחחחחחחח אתן תשובה קצרה לעניין עץ החשיש שאינו יכול להוות מבחן. כי יש בו רק טוב. הרי בימנו מאשרים אותו לרפואה, להרגעת חולי. ואף ישנם כאלה שטוענים שהוא מרפא.(זה עדיין נמצא במעבדות המחקר וייתכן ויבוא יום שיגלו שהוא מרפא חוליים מסויימים)
כשיש בעץ גם רע... פה הוא המבחן. ועץ הדעת כלל את הרע. שפה אתה נכשל מראש. אתה בחרת ברע? תאכל אותה. קיבלת חוסר חיים לעד. ובצאט הבאתי לך את הדוגמה : כשכתבתי לעיל לעניין שמירת שלמות הבריאה.. ולעניין עץ הדעת טוב ורע... ישר חשבתי למשל על הטוב בדעת. הלימוד, ההתפחות שלנו בתחום המדע.. וישר עלתה בי המחשבה למה זה גם רע.. המצאת האטום למשל? יכול לגרום להשמדת השלמות. להביא לכליון העולם.
לעניין סימוכין. בע"ה בלי נדר לאחר החופשה. אביא
כשיש בעץ גם רע... פה הוא המבחן. ועץ הדעת כלל את הרע. שפה אתה נכשל מראש. אתה בחרת ברע? תאכל אותה. קיבלת חוסר חיים לעד. ובצאט הבאתי לך את הדוגמה : כשכתבתי לעיל לעניין שמירת שלמות הבריאה.. ולעניין עץ הדעת טוב ורע... ישר חשבתי למשל על הטוב בדעת. הלימוד, ההתפחות שלנו בתחום המדע.. וישר עלתה בי המחשבה למה זה גם רע.. המצאת האטום למשל? יכול לגרום להשמדת השלמות. להביא לכליון העולם.
לעניין סימוכין. בע"ה בלי נדר לאחר החופשה. אביא

לפני 6 שנים 7 חודשים #1246
על ידיי שיראל
תשובה של: שיראל בנושא: בראשית לפי מה שכתוב :)
סימוכין לעניין הניסיון שהעמיד אלוקים את האדם ולא עמד בו.. נמצא בספר דברים ל' פסוקים טו'-טז'
"רְאֵה נָתַתִּי לְפָנֶיךָ הַיּוֹם: אֶת הַחַיִּים וְאֶת הַטּוֹב, וְאֶת הַמָּוֶת וְאֶת הָרָע: אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוְּךָ הַיּוֹם לְאַהֲבָה אֶת ה' אֱלֹהֶיךָ לָלֶכֶת בִּדְרָכָיו וְלִשְׁמֹר מצותיו וְחֻקֹּתָיו וּמִשְׁפָּטָיו - וְחָיִיתָ וְרָבִיתָ, וּבֵרַכְךָ ה' אֱלֹהֶיךָ בָּאָרֶץ אֲשֶׁר אַתָּה בָא שָׁמָּה לְרִשְׁתָּהּ...". ה', שרצה בטובתו של האדם, המליץ לו לבחור בחיים ולא לאכול מהעץ, כמו שנאמר גם ב דברים ל19: "העדתי בָכֶם הַיּוֹם אֶת הַשָּׁמַיִם וְאֶת הָאָרֶץ: הַחַיִּים וְהַמָּוֶת נָתַתִּי לְפָנֶיךָ, הַבְּרָכָה וְהַקְּלָלָה; וּבָחַרְתָּ בַּחַיִּים, לְמַעַן תִּחְיֶה אַתָּה וְזַרְעֶךָ"
בהמשך, אביא את הסימוכין לעניין שנאמר "בצלמנו ובדמותנו " למה נאמרברבים.
"רְאֵה נָתַתִּי לְפָנֶיךָ הַיּוֹם: אֶת הַחַיִּים וְאֶת הַטּוֹב, וְאֶת הַמָּוֶת וְאֶת הָרָע: אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוְּךָ הַיּוֹם לְאַהֲבָה אֶת ה' אֱלֹהֶיךָ לָלֶכֶת בִּדְרָכָיו וְלִשְׁמֹר מצותיו וְחֻקֹּתָיו וּמִשְׁפָּטָיו - וְחָיִיתָ וְרָבִיתָ, וּבֵרַכְךָ ה' אֱלֹהֶיךָ בָּאָרֶץ אֲשֶׁר אַתָּה בָא שָׁמָּה לְרִשְׁתָּהּ...". ה', שרצה בטובתו של האדם, המליץ לו לבחור בחיים ולא לאכול מהעץ, כמו שנאמר גם ב דברים ל19: "העדתי בָכֶם הַיּוֹם אֶת הַשָּׁמַיִם וְאֶת הָאָרֶץ: הַחַיִּים וְהַמָּוֶת נָתַתִּי לְפָנֶיךָ, הַבְּרָכָה וְהַקְּלָלָה; וּבָחַרְתָּ בַּחַיִּים, לְמַעַן תִּחְיֶה אַתָּה וְזַרְעֶךָ"
בהמשך, אביא את הסימוכין לעניין שנאמר "בצלמנו ובדמותנו " למה נאמרברבים.
לפני 6 שנים 7 חודשים #1247
על ידיי קוקאי5
תשובה של: קוקאי5 בנושא: בראשית לפי מה שכתוב :)
הסימוכין שהבאת אינם קשורים לעץ הדעת טוב ורע...
אסתפק בזה שאכתוב שהסיפור שאת מביאה כסימוכין אינו קורה בגן עדן ולא בזמן הבריאה...ולא מדבר על מאכל פרי
זה ביציאת מצריים הרבה הרבה הרבה אחרי גן עדן
הביאי לי סימוכין שתואמים לעת ההיא ולמקום ההוא <בריאה וגן עדן>
ואני אעזור לך שיראל אם את רוצה לראות איך נכתב בתנך משהו שהוא ניסוי אז להלן...בראשית פרק כב פסוק א עקדת יצחק
"ויהי אחר הדברים האלה והאלהים נסה את אברהם ויאמר אליו אברהם ויאמר הנני"
כתוב בעברית שמה שהולך לקרות זה ניסוי
קוקאי5
אסתפק בזה שאכתוב שהסיפור שאת מביאה כסימוכין אינו קורה בגן עדן ולא בזמן הבריאה...ולא מדבר על מאכל פרי
זה ביציאת מצריים הרבה הרבה הרבה אחרי גן עדן
הביאי לי סימוכין שתואמים לעת ההיא ולמקום ההוא <בריאה וגן עדן>
ואני אעזור לך שיראל אם את רוצה לראות איך נכתב בתנך משהו שהוא ניסוי אז להלן...בראשית פרק כב פסוק א עקדת יצחק
"ויהי אחר הדברים האלה והאלהים נסה את אברהם ויאמר אליו אברהם ויאמר הנני"
כתוב בעברית שמה שהולך לקרות זה ניסוי

קוקאי5
לפני 6 שנים 7 חודשים #1248
על ידיי eran245
תשובה של: eran245 בנושא: בראשית נקי מפרשנים ונקי מגוגל !
עדיין לא הבנתם שאלוהים זה ברבים, מה שאומר שמי יצר אותנו זו תרבות חוצנית, כל התנך שלכם זה ספר של בריאת תרבות של חלק מהאנושות , חבל שאתם מתכחשים לדבר.
עורכים ראשיים: קוקאי5